T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Bartın Ulus İlçe Halk Kütüphanesi

Tarihçe

*-Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün 22 Haziran 2005 tarih ve 86671 sayılı yazılı emir ve onaylarıyla.

Kurulduğu 1988 yılında tek bir odada hizmet vermeye başlayan Ulus İlçe Halk Kütüphanesi, bugün örnek proje kapsamında ülkemizde sadece çok az ilçede bulunan  ve yeni inşa  edilen tip proje “Kültür ve Sanat Evi” çatısı altında çalışmalarına devam etmektedir.Ayrıca yine sayılı kütüphanelerde bulunan otomasyon bilgi sistemiyle okuyucularına internet üzerinden de bilgi akışı sağlayarak  hizmet alanını tüm yurt sathına taşımıştır.

1988 Yılında faaliyete geçen Ulus İlçe Halk Kütüphanesi 2004 Yılında “Kültür ve Sanat Evi” adını da kullanmaya başlamıştır.Halen “ Kültür ve Turizm Bakanlığı”nca yatırım yoluyla yaptırılan “Kültür ve Sanat Evi” binasında faaliyetlerini sürdürmektedir.Kurumda kuruluşundan bu yana pek çok personel çalışmış ve hizmet etmiştir.

• resim 1.jpg
  • resim 2.jpg